top of page

POZIV: LGBTI+ osobama za pisanje članaka

Updated: Jan 11, 2022

Poziv objavljujemo uz podršku Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE u sklopu projekta Unaprjeđenje sistema zaštite LGBTI osoba u Tuzlanskom kantonu.
Tuzlanski otvoreni centar želi da pruži platformu i priliku svim zainteresiranim LGBTI+ osobama - koje vole i znaju pisati, kako iz naše lokalne zajednice, tako i cijele države - da pišu i potiču javni diskurs u online i offline sferi pisajući članke za Web stranicu TOC-a o temama koje se tiču pitanja i problema LGBTI+ osoba u našoj državi i svijetu.


Članak treba imati najmanje 700 riječi i mora biti vezan za jednu (ili više) od narednih stavki: LGBTI+ ljudska prava; potrebe i problemi LGBTI+ osoba; problemi i pitanja koji se tiču žena; ženska prava; aktuelna tematika u svijetu, a koja se tiče LGBTI zajednice; lično pozitivno / negativno iskustvo koje ste imali_e zbog svog LGBTI+ indentiteta.


Ako želite pisati članak za našu Web stranicu, prijavite se na toc@toc.ba , a za jedan napisan i odobren članak ćemo s vama potpisati autorski ugovor.


Tuzlanski otvoreni centar zadržava pravo da izmijeni, koriguje i/ili odbije neki članak ukoliko se on ne podudara s našim vrijednostima ili ne zadovoljava neki kriterij.
Poziv i članci se objavljuju uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj poziva i članaka isključiva je odgovornost Tuzlanskog otvorenog centra i nužno ne odražava stavove USAID-a niti Vlade Sjedinjenih Američkih Država.Comments


  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page